What are you built for?

/_20190802_210500.jpg

("ship" by PHOTOPHANATIC1 is licensed under CC BY-NC-SA 2.0)

 

Det är lätt att fastna på en trygg plats i livet. Det är också helt okej att göra det, vem vill inte känna trygghet?...Ibland tänker jag däremot såhär:

 

Vi har ett liv. Kanske kommer vi ha fler liv, det kan jag inte svara på men jag vet iallafall att vi har minst ett. Och framförallt kanske vi bara har ett.  Det finns så otroligt mycket man kan välja att göra i sitt liv, så många saker man kan testa på. Jag upplever att många begränsar sig själva i detta, inklusive mig själv. 

 

Jag har utbildat mig, är snart 30 år, och har ett fast jobb som jag trivs rätt bra med. Om jag fortsätter att jobba på samma arbetsplats så vet jag ungefär vad jag kommer få. Jag vet att jag får en okej lön som gradvis kommer att stiga och jag vet ungefär vilka arbetsuppgifter jag kommer ha. Så småningom kommer jag kunna köpa en lägenhet och när jag är redo för det kan jag bilda familj med en trygg ekonomi.

 

Allt detta är saker som jag velat ha. Som jag har kämpat för. Jag har kämpat för att hamna här i den här tryggheten. Varför inte utnyttja den här tryggheten till ett tillfälle att åka på äventyr? Spara pengar,  hyr ut din bostad, ta tjänstledigt och åk iväg och gör det där som du alltid drömt om. Glöm inte bort det du drömde om när du var liten. Glöm inte bort att du kanske bara har ett liv, visst kan det vara kul att ha testat olika sätt att leva och vara innan livet tar slut? 

 

Det modigaste jag har gjort är att åka iväg ensam i tre veckor på ett volontärarbete. Jag gjorde det för att det var något jag alltid velat göra. Tänk att det skulle ta så många år innan jag faktiskt gjorde det? Varför skjuter man upp sina drömmar? Jag är så glad att jag gjorde det. Får se vad nästa modiga steg blir...

10 aug 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)